#

Schipper Dave is geobsedeerd door de zee


21 Nov 2018 | Laatste update: 29 Aug 2019

Je zou kunnen zeggen dat ik een one track geest heb. De zee. Maar het is geen smal spoor. De zee is groot en een leven is niet genoeg om het te omvatten.

Mijn relatie met de zee begon in de kindertijd. Ik was een vraatzuchtige lezer, en mijn favoriete boeken waren avonturen op zee. Of het nu ware verhalen of fictie, ik kon niet genoeg krijgen van dat spul.

Niet afkomstig uit een gezin met een achtergrond op zee, noch met bundels van extra geld rondslingeren om dure hobby's te verwennen, het duurde een tijdje voordat ik mijn eerste boot bezat. Maar in 2008 verkocht ik mijn huis, kocht de mooiste boot die ik kon vinden, en ging op avontuur door het Verenigd Koninkrijk en vervolgens verder naar de Middellandse Zee. En sindsdien ben ik hier.

Voor het grootste deel van het jaar geef ik mediterrane oceanografie, klimaatverandering, en andere milieuwetenschappen cursussen aan internationale undergraduate studenten een jaar doorbrengen in Barcelona. Als de studenten in het voorjaar naar huis gaan, verlaat ik de collegezaal en ga ik de zee op en deel ik een paar uur op het water met gasten van over de hele wereld. Het is een moeilijk leven, maar hey, iemand moet het doen!

Mijn onderwijs houdt me geaard in het grotere geheel. Op een sprankelende zomerdag zeilen op de Middellandse Zee kan het lijken alsof de wereld is in grote vorm. De waarheid is dat we steeds dichter bij het kantelpunt komen waar de druk van onze moderne levensstijl het ecosysteem tot het uiterste brengt. De tekenen zijn duidelijk, voor degenen met ogen te zien. We noemen deze mensen wetenschappers, en we kunnen beter naar ze luisteren voordat het te laat is. De gevolgen van het negeren van hun waarschuwingen zullen niet op ons worden bezocht, maar op onze kinderen.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. De wetenschap laat ons ook zien dat de natuur veerkrachtig is. De natuur heeft de capaciteit om de levensstijl te ondersteunen die we willen, maar we moeten de uitdaging aangaan en de ergste excessen van onze resource-strippenindustrieën beheersen. De geschiedenis zal onze generatie beoordelen op de keuzes die we nu maken. Het is ontmoedigend, en verkwikkend, om te leven op zo'n gedenkwaardige tijd.

Wat onze klanten zeggen

Meer dan 250 ★★★★★ Beoordelingen

TripAdvisor Certificate of Excellence & Hall of Fame 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

Ontspannende middag zeilen

Een ontspannende manier om een middag door te brengen, en een geweldige manier om te genieten van het uitzicht op de stad terwijl u geniet van hapjes & drankjes (die we onszelf namen). Ik beveel het meenemen van een Windbreaker.
Catherine C | | 9 April 2015

Geweldige reis-volledig aan te bevelen!

Echt mooie schipper, prachtige zeilboot en perfecte zeil condities, geweldige herinneringen voor een vrienden duivin doen!
Claire B | | 6 August 2018

Geweldige middag

Mijn zus en ik brachten een middag op dave's boot en het was een van de beste dingen die we deden tijdens onze reis. De uitzichten zijn geweldig, de boot is mooi en Dave is een geweldige kapitein. Het uitzicht vanaf de Oceaan is ongelooflijk en laat je echt Barcelona vanuit een ander perspectief zien. We waren in staat om lunch en Cava te brengen en gewoon lag in de rustige zon voor een paar uur. We waren oorspronkelijk gepland voor een maandag, maar het weer was slecht, dus Dave was erg meegaand in het herplannen met ons. Zou het zeker aanraden!
avs1029 | New York City | 15 July 2014

Geweldige duik in de Middellandse Zee

Ik boekte deze klassieke zeiltocht met Dave voor onze huwelijksreis terug in de zomer 2015. Ik beloofde Dave om hem een 5-sterren, opmerkingen en aanbevelingen te geven, dus hier is het.
vspeang | Greater London, Verenigd Koninkrijk | 1 January 2018

Spectaculaire!

Dit was een hoogtepunt van ons familiebezoek aan Barcelona. Met ons gezin van vijf kinderen, variërend van een negen jaar oud tot een twintig jaar oud, was schipper Dave de bom. Hij beantwoordde alle vragen van mijn oudere zoon over de How-to en Physics van zeilen. We hebben veel geleerd. We waren ook in staat om de boot te stoppen en sprong in de zee voor een paar minuten, dat was een ontploffing. Het landschap was spectaculair en de boot was ongelooflijk cool en klassiek. Mijn vrouw en tienerdochters hielden van het leggen op het dek en weken in de vitamine D. Voor iedereen die Barca bezoekt, zou ik deze zeiltocht hoog op uw lijst zetten. We vonden het absoluut geweldig.
Eric M | | 26 July 2018

Een heerlijke avond met Captain Dave

Kapitein Dave en zijn boot Gemini waren de perfecte ontsnapping uit de stedelijke Barcelona. We boekten een middagzeil maar hij contact met ons en adviseerde we gaan een beetje later om te genieten van de zonsondergang. Het was prachtig. Mijn liefde en ik hadden de boot voor onszelf en kapitein Dave was een perfecte balans van meegaand en deskundig, terwijl op hetzelfde moment ons naar onszelf, zodat we konden genieten van de ervaring.
braddog8 | Montana, Italië | 27 October 2018

Read all our reviews here

#
#
#
#
#
#
#
#
#